Voltaico.cz » ACETEX s.r.o. » Recenze
Zákazník, Středočeský kraj
realizováno 2023
4  

Obchodní zástupce pan Kořenovský je velký profesionál, ochotný, trpělivý, technicky znalý a je schopen řešit požadavky neprodleně. Při tvorbě sestavy FVE vše vysvětlil a snažil se naplnit naše představy.
Při instalaci panelů bylo pár drobných chyb, ale to bylo spíše proto, že montážní parta neměla zkušenosti se šindelovými střechami. Nakonec vše ale dobře dopadlo a chlapi se snažili.
Elektroinstalace dělal skutečný profík a byla radost jej sledovat.
Služba na klíč s vyřízením dotace byla výhodou a dotace proběhla bez nejmenších problémů.
Elektrárna funguje a už šetříme.
Jak psal někdo níže dne 11.11.2023
Wallbox není opravdu moc hezký, ale funguje (je ale jen 11 KW) a elektrikáři nám také nedoporučili dávat jej ven (ale prý můžeme, když bude chráněný proti přímému dešti a slunci).
Ohledně technické podpory má firma opravdu co zlepšovat. Pokud by vychytali její fungování a zákaznický servis po instalaci, bylo by to perfektní. Z toho mám do budoucna trošku obavy. Jak a zda vůbec probíhá slíbený monitoring či nějaké pravidelné kontroly nemám tušení, ačkoli je prezentují. Od instalace (červen) zatím ticho po pěšině. Problémy, které zmínil jiný uživatel mohou být do budoucna problém a asi i další odrazovat.
Velká chyba je pro mne nevyřešení nastavování parametrů elektrárny, které by si zákazník mohl sám udělat/nastavit. SW aplikace pro ovládání a nastavení FVE je zjevně více verzí (verze stejné jen s různými omezeními) a dodavatel údajně určuje, jakou budete mít. Kolega má tutéž FVE Wattsonic jako my a jeho SW neumožnuje de facto měnit nic, náš má už pár možností navíc a technik, který nám to nastavoval měl tutéž, jen s mnohem více možnostmi nastavení. To považuji za velkou chybu, protože jako zákazník a vlastník FVE chci mít přehled a kontrolu nad systém a možnost nastavit si dobíjení, vybíjení, kdy brát ze sítě a kdy ne a další věci, které potřebuji měnit v průběhu ročních období a ne čekat, až se tomu bude věnovat někdo jiný atd.
BackUp je také kapitola sama pro sebe. Elektrikáři vám jej neudělají (zálohování vybraných větví /spotřebičů v domě), protože to prý mají od firmy zakázáno dělat. I sama funkčnost Backupu se mi jeví jako "nějak divně/nesprávně/neautomaticky (ne)fungující". To ale ještě budu řešit, takže zatím neumím říci, zda je to v tomto systém v pořádku či ne a vhodný. Dodávky jiných výrobců to ale umí automaticky a běžně a i Wattsonic tvrdí, že to jeho systém normálně umí (má to i v propagačních materiálech a chlubí se rychlostí přepnutí), tak uvidíme, kde je problém.
Dodaný návod není moc užitečný a informací moc neposkytne, natož srozumitelně. Laik tak bude úplně v "pytli" a závislý ve všem na dodavateli a jeho technické (ne)podpoře.
Zatím nemám další zkušenost jako uvedený zákazník, který píše "Společnost nemá nastaveny některé procesy a nemá zákaznický portál, kde by zákazníci viděli status jednotlivých fází dodávky, elektronické dokumenty, parametry komponent elektrárny, své požadavky na technickou podporu apod. Neexistuje ani žádný garantovaný termín pro opravu, pokud elektrárna přestane fungovat." Jestli to tak opravdu bude, tak je to velký problém firmy a rozhodně jim to dobré jméno neudělá a může jí to přinést i jiné a vážnější problémy! Má-li být firmou i do budoucna solidní (a ne jako Malina a další), na tomto by měla rychle a hodně zapracovat!

FVE Wattsonic 8 kWp (bude další rozšíření o 4kWp na jiho-západní stranu pro delší ohřev vody), panely AEG, střídač 12kW , 11,4 kWh baterie, 2x nabíječka.
Za půl roku od podpisu hotovo a provozuschopné. Firma má tedy co zlepšovat, ale není to nic, co by se nedalo při troše vůle zvládnout. Systém Wattsonic má špičkovou kvalitu a technické parametry a také pěkné provedení.
Mohu firmu doporučit? Za sebe ano, protože vše proběhlo, jak mělo a komunikace s obchodním zástupcem byla špičková včetně práce elektrikáře. Jestli mám obavy, jak to bude dál s technickou a další podporou? Trochu ano, ale uvidíme.
27. 11. 2023,


Všechny recenze ACETEX s.r.o. »