SOMI

Logo SOMI


Hodnocení

Doba realizace

do 5 měsíců

Telefon

+420 800 500 401

E-mail

info@somias.cz
Sídlo Thunovská 192/27, Praha 11800
Služby
  •   Fotovoltaické systémy?
Obchodní název

SOMI Applications and Services s.r.o.

IČO / DIČ 08771120 / CZ08771120
Datová schránka wzjjkxp

Jsme skupinou vizionářů, kteří vytváří budoucnost čisté energie. Díky unikátnímu patentovému řešení řízení fotovoltaických elektráren a bateriových úložišť jsme prvními, kteří Vám přináší aktivní řízení a maximální efektivitu Vaší fotovoltaické elektrárny.



Recenze

3,8

15 recenzí


Zákazník v Jihočeském kraji
realizováno 2023,
3  

Bez problému a v termínu splněna dodávka a montáž
- od předání a uvedení díla do provozu několik měsíců trvající dodání podkladů a revizí na dotační fond
- není samostatná aplikace v telefonu

celkové hodnocení dobré



14. 2. 2024,

Ověřený zákazník v Jihomoravském kraji
realizováno 2023,
5  

Realizace do 2 měsíců od podpisu smlouvy, velmi dobrá montážní parta, veškeré vyřizování bez problémů.
Chytrému řízení přes web.
Slibovaná mobilní aplikace ještě nebyla spuštěna.

Průběh od nabídky po realizaci včetně podpory bez problémů.



5. 2. 2024,

Zákazník ve Středočeském kraji
realizováno 2023,
4  

Termín dodání a instalace
Vyřízení dotace
Transparentnost a komunikace
Lepší odladěnost aplikace

Měli jsme velmi dobrou zkušenost s firmou SOMI, která nám nainstalovala fotovoltaickou elektrárnu na střechu našeho domu.

Komunikace:
Jedním z hlavních aspektů, který nás potěšil, byla komunikace s týmem firmy. Vždy byli dostupní pro naše dotazy a vyjádřili se srozumitelně a profesionálně.

Vyřízení dotace:
Firma nám v plné míře pomohla s vyřízením dotace. Všechny administrativní úkony byly vyřešeny včas a v souladu s platnými předpisy. Cítili jsme se podpořeni a informováni po celou dobu procesu.

Dodání a instalace:
Příjemným překvapením bylo dodržení termínu dle smlouvy. Instalace proběhla hladce a v termínu, který byl původně stanoven. Tým montážníků pracoval rychle a efektivně, aniž by to mělo negativní dopad na kvalitu provedených prací. Panely byly namontovány na střechu ...celá recenze »




8. 1. 2024,

Zákazník ve Středočeském kraji
realizováno 2023,
4  

1/ od okamžiku objednání rychlé dodání a návazné práce
2/ opakované výjezdy k odstraňování "porodních bolestí" vždy operativní a rychlé
3/ komunikace s obchodním oddělením výborná - z důvodu pozdržení vydání pozitivního rozhodnutí NPÚ nebyl problém pozastavit realizaci
1/ ne zcela propracovaný systém informovanosti o následných krocích tj. od instalace panelů, přes instalaci systému, revizi až PPP
2/ komunikace oddělení reklamací musí fungovat operativněji a komunikovat lépe se zákazníkem - sdělení plánu řešení v konkrétním čase chybí

SOMI považuji za transparentní společnost, která má spoustu míst pro zlepšení ale umí dostát svým závazkům a zákazníka nezklame.

18. 12. 2023,

Ověřený zákazník ve Středočeském kraji
realizováno 2023,
1  

v termínu dodán materiálu k instalaci, administrativa spojená s žádostí o PPP.
- první, 2x sundavání panelů ze střechy z důvodů chybných optimizérů. Optimizer 900W zapojený pro dva panely 2x550w=1100W. takže snížena schopnost propustit generovaný výkon na dvou panelech o 200w. V mém případě optimizery ubíraly na 18ti panelech 1,8kW z 9,9kw. Což je dost podstatný problém a doporučuji každému kdo má od SOMI optimizery, aby si zkontroloval jejich parametry a nebyl výkon jeho FVE zbytečně snižován. Přišel jsem na to díky všímavosti a znalosti mého kamaráda. Kdyby na to ale nepřišel, tak mám FVE jen 8,2kw přestože jsem si zaplatil za 9,9kw.
- druhý problém po spuštění se ukázalo špatné zapojení cívek, otočený jejich směr a špatně zapojené ve cívky ve střídači. Až druhá parta el. z UA na to přišla.
- třetí problém bylo zdržování vyplnění formuláře C1 pro vyplacení dotace cca 2 měsíce. Urgoval jsem SOMI až přes ředitele, vyhrožoval soudy a bylo to marné. Nakonec se ukázalo že montážní parta z jiné firmy, která pro SOMI mou FVE montovala si s razítkem na tento formulář dávala na čas. Nejspíše jsem si o to řekl tím že jsem reklamoval optimizery. Tím si říkám jak asi uspěju s reklamací viz níže, když to vlastně somi nemontovali
- čtvrtý a zatím nedořešený problém je el. zapojení akumulátorů ke střídači. Čím více o FVE diskutuji, tak se dozvídám informace. Hledal jsem na mé FVE jištění akumulátorů, které bych předpokládal jako automatickou záležitost z bezpečnostních důvodů. Po odkrytí el. krabice jsem se nestačil divit. kabely mezi bateriemi jsou spojeny s kabelem od střídače v jednom místě, které tvoří bambuli a je omotána izolační páskou. Nejsem el. ale vím že el. spoje se instalují v rozvodnici a v tomto průřezu kabelu bych očekával každý kabel pod jedním šroubem. Jištění akumulátorů jsem žádné nenašel. Tyto dvě záležitosti reklamuji již cca 1 měsíc a zatím od SOMI žádné vyjádření k nebezpečnému provedení el. instalace a jištění akumulátorů nemám. Kdyby někoho zajímalo jak to mohlo projít revizí tak mohlo. Myslel jsem si, že v revizní zprávě o bateriích nic nenajdu jinak by se pod to neměl r. technik ani podepsat. No ale technik ve zprávě bateriový systém sám zmiňuje větou " Z měniče jdou silové kabely DC do bateriového systému, který uchovává energii pro potřeby přerušení výroby". To je jediný výrok o bateriích. Zatímco všude je do detailu popsán průřez, cyky, jištění atd., tak zde se o jištění a kabelech nic nedozvíte. Podle mě má revizní technik trošku máslo na hlavě. Revize se provádí před vystavením poslední doplatkové faktury, což vysvětluje zájem nejen můj, aby vše hladce prošlo ale hlavně SOMI, aby bylo vše uhrazeno.

SOMI systém nedoporučuji. Zaplatil jsem si nadprůměrnou cenu FVE systém ale neodpovídá to tomu. Za letošní rok jsem díky SOMI zestárnul o 5 let.



12. 12. 2023,

Zákazník ve Středočeském kraji
realizováno 2023,
5  


Vše super, profesionální přístup, rychlá instalace, kvalitní zákaznická podpora - rychle komunikují a pořadí v případě problémů či nejasností. Přehledná aplikace.




11. 12. 2023,

Zákazník v Královehradeckém kraji
realizováno 2023,
5  

+ rychlost
+ komunikace
+ dobrá montáž
+ dobře nastavený program FVE

Firmu SOMI mohu doporučit nejen jako rychlé a kvalitní namontování FVE, ale i jako firmu, která má dobře promyšlený program a nastavení FVE.



7. 12. 2023,

Zákazník v Jihomoravském kraji
realizováno 2023,
5  

Komunikace se zákazníkem, rychlost dodání, montáž. Vše šlapalo až překvapivě snadno a jednoduše.
žádné

FVE jsem objednával zdá-se v té zrovna největší špičce, co český trh doposud zažil. Udělal jsem si sám poptávku u více firem, nicméně ať už způsobem komunikace, tak i použitými komponenty spolu s AI střídačem, tak mne firma SOMI vyšla nejlépe. Popravdě moc jsem netušil, co bude následovat, protože mne všichni z okolí, co FVE už nějakou tu dobu měli, strašili, že mne teď čeká nekonečné kolečko s úřady, termíny dodání nespočetněkrát posunuté, dlouhé termíny paralelního připojení s distributorem a další hrůzy. Popravdě nad moje očekávání nic z tohoto nenastalo a naopak vše šlapalo jak správně namazaný stroj. Mohu opravdu jen doporučit.



7. 12. 2023,

Zákazník v Jihočeském kraji
realizováno 2023,
5  

Termín,rychlost dodávky přístup montáž. pracovníků ,výborná komunikace
Nemám co bych napsal

Velmi dobra komunikace,zvláště si cením přístupu p.Zahradnika.

4. 12. 2023,

Ověřený zákazník ve Středočeském kraji
realizováno 2023,
5  

Velmi dobrá zkušenost s montážníky.
Nic.

Po velmi špatných zkušenostech s fou Schlieger, která nebyla schopna nainstalovat na můj dům fotovoltaiku ani po roce od zaplacení zálohy, jsem se v novém výběrovém řízení rozhodl pro společnost SOMI. Moje zkušenosti při sjednávání kontraktu, realizaci i při řešení provozních problémů jsou velmi pozitivní a mohu společnost doporučit.



28. 11. 2023,



zobrazena strana 1 z 2

celkem 15 recenzí SOMI



Všechny recenze označené textem „Ověřená recenze“ byly ověřeny smluvní dokumentací či dalšími doklady od autora recenze.
Ostatní neoznačené recenze jsou ověřovány pouze ověřením telefonního čísla autora recenze. Jak ověřujeme recenze?


Symboly u recenzí:
Instalováno tepelné čerpadlo
Instalována fotovoltaika


Otázky a odpovědi o SOMI